(8 pers)
1 kg finmalen lammfärs
1 ¼ dl finhackad persilja
4/5 dl finhackad mynta
1 riven lök
salt och peppar
½ tsk kanel
½ tsk malen kryddpeppar
2 st ägg
olja till pensling
Till serveringen
tunnbröd
hummus be tahini (kikärtsröra)
tabbouli
eventuellt chili
Lägg kött, örter, lök, kryddor och ägg i en skål. Blanda noggrant och knåda i några minuter.
Pensla spetten med olja.
Dela blandningen i 8 delar. Forma två delar (hur stora beror på spettens storlek) blandning kring varje spett till två fingerliknande kaftas.
Grilla över kol eller under en mycket varm grill i ugnen till de är bruna på ytan och rosa inuti.
Strö hummus och tabboui på ett tunnbröd till serveringen. Lägg spettet i mitten av brödet och stänk eventuellt över med lite chili. Rulla ihop brödet hårt, håll det i ett fast grepp och dra ut spettet. Servera varmt.
Till kafta kan serveras spansk peppar som skivats fint och doppats i olivolja.
Kafta kan också serveras varma med yoghurt och sallad i stället för med bröd.
2009-12-24
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar