2009-12-24

Kycklingpaj

(4 port)
1 grillad kyckling
1 msk margarin
200 g champinjoner
200 g små lökar
1 st grön paprika
1 st röd paprika
3 dl kaffegrädde
2 msk vetemjöl
½ dl vatten
salt, peppar, paprikapulver

Pajdeg
1 ½ dl vetemjöl
50 g margarin
1 ½ msk vatten

Pensling
1 ägg

Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikorna. Bryn svamp, lök och paprika. Strö över mjölet. Späd med vatten och grädde. Blanda ner kycklingen. Låt stuvningen koka i cirka 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten.

Gör under tiden pajdegen. Smula sönder fettet i mjölet till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt den ligga kallt en stund. Kavla sedan ut ett lock som passar pajformen. Häll stuvningen i en smord form. Lägg på locket och tryck fast det mot kanten. Stick några hål i locket med en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda pajen i 225° cirka 10 minuter, till vacker färg.
Pajen går utmärkt att förbereda. Koka stuvningen, kavla och lägg på pajlocket. Vänta med att pensla och grädda pajen i sista stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar