2009-12-26

Banana Bread

8 ¾ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
5 dl bananer, välmogna (4-6 st)
2 msk citron saft
200g smör eller margarin
3 ¾ dl socker
3 st ägg
2 dl mjölk
1 ¼ dl hackade pecan- eller valnötter

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt. Mosa bananerna och tillsätt citronsaft. Blanda smör och socker, tillsätt ägg och vispa pösigt. Tillsätt alla torra ingredienser varvat med mjölken. Vänd ner bananerna och nötterna. Häll smeten i 2 smorda formar.
Grädda i 175° i 1 timme (lägg gärna över folie efter halva tiden).
Låt svalna i 10 minuter innan brödet tas ur formarna, låt sedan svalna innan du sveper in det i folie. Låt stå kallt över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar