(18-20 kakor)
100 g smör/margarin
1 ¼ dl brun farin
1 st ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ msk bryggmalet/kokt kaffe
1 tsk vaniljsocker
50 g hackad mörk choklad
½ -1 dl grovhackade hasselnötter
Rör smör och socker poröst. Rör ner ägget och kaffet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, hackad choklad och nötter och vänd ner i smeten.
Klicka ut smeten ganska glest på plåtar med bakplåtspapper. Ca 2 msk smet till varje kaka. Platta till med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 12-15 minuter. Kakorna får gärna vara lite mjuka i mitten, det stelnar. Låt svalna på galler och förvara sedan i burk med tätt lock.
2009-12-25
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar