2009-12-26

Agdas supergoda Söndagsgifflar

(16 st)

50 g jäst
2 ½ dl mjölk
1 msk salt
1 st ägg
125 g Keso
8-8 ½ dl vetemjöl
75 g margarin

Till pensling

1 uppvispat ägg
Vallmofrön

Värm mjölken till 37°C, smula sönder jästen och häll på mjölken över. Rör. Tillsätt salt, ägg, keso och blanda väl. Mät upp mjölet och fördela smöret i detta. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa 40 minuter. Knåda degen så den blir jämn. Dela degen och kavla två runda kakor som delas i "tårtbitar". Lägg 8 gifflar på varje plåt. Låt jäsa på plåten 20 minuter. Pensla med ägg och strö på vallmofrön.
Grädda i 225° i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar