(Gittans, något modifierad)
175 g fetaost
250 g Kesella (1 burk)
3 stjälkar selleri
200g krabbmixpinnar
1 dl hackad dill
svartpeppar, salt och eventuellt 1-2 tsk oregano
Pajdeg med graham
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Blanda degen och lägg kallt. Klä en form med pajdeg (spara deg till lock!) och grädda i 200° tills den fått fin färg.
Mosa fetaost och Kesella, eventuellt tillsammans med ett ägg. Skär selleri (+300 g fänkål, om ni gillar det) i mindre bitar, förväll och låt rinna av. Dela krabbmixpinnarna i mindre bitar. Blanda ”ostmoset”, krabbmixbitarna, sellerin och dillen. Smaka av med peppar, eventuellt oregano och salt.
Fyll pajbottnen med blandningen. Gör ett lock av resten av pajdegen och lägg ovanpå. Grädda i ca 30 minuter i 200°. Servera med tomatsallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar