2009-12-24

Irenas Tacopaj

(5 port)

Grahamspajdeg
2 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g margarin
3-4 msk kallt vatten

Fyllning:
1 st gula lökar
400 g nötfärs
olja
1 påsar taco kryddmix
2-3 tomater
2 dl crème fraîche
1/2 dl majonnäs
2 dl riven stark ost, t ex cheddar

Garnering

Tacoskal
1 st avokado
1/2 st röd paprika

Blanda ihop ingredienserna för pajskalet och låt vila i kylskåpet 30 min, forma pajskalet.
Skala och finhacka löken. Fräs lök och nötfärs i olja några min och blanda sedan ner kryddmixen. Fördela färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.
Rör samman crème fraîche, majonnäs och ost. Bred ut det ovanpå fyllningen.

Ugnsbaka i en djup ugnsfast form, ca 20x30 cm, i 200°, ca 30 min. Garnera med tacoskal, avokadoskivor och paprikabitar om du vill.

Vinförslag: Chilenskt ”Santa Digna”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar