2009-12-26

Focaccia, TT/LEP 010906 (ej provat)

(1 stort bröd – påminner om pizza)

25 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 msk salt
1 tsk socker
1 dl olivolja
1,1 l vetemjöl special
havssalt
hackad färsk eller torkad rosmarin
ev pressad vitlök efter smak
ev zucchini, lök, paprika, oliver

Smula jästen i en bunke och rör ut i finger­ljummet vatten. Tillsätt det vanliga saltet, sockret och hälften av olivoljan. Rör ner mjölet lite i taget under ständig omrörning. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Häll ut degen (som ska vara lös) på bakplåts­papper på en stor plåt. Gör små hål med pek­fingret (eller tryck ner zucchiniskivor, lök, paprika eller oliver). Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Ringla över resten av oljan, strö havssalt, rosmarin och eventuellt vitlök över. Grädda i 175° i 30 minuter.
Skär i bitar och servera varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar