500 g fullkornspasta
1 påse babyspenat
1 ask ruccola (50 gram)
1 kruka basilika
1 kruka bladpersilja
1 bukett broccoli
1 klyfta vitlök
300 g champinjoner
2 msk pinjenötter
olivoljasalt och peppar
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på paketet
Blanda örterna i mixer med vatten och olivolja. Låt såsen mixas tills den är helt slät. Tillsätt salt och peppar.
Riv ned champinjonerna direkt i stekpannan, stek dem tills all vätskan försvunnit och svampen fått lite färg, smaka av med salt och peppar. Riv i vitlöken och lägg i pinjenötterna.
Koka med broccolin i pastavattnet sista minuten. Häll i örtsåsen i den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar. Häll den frästa svampen över pastan och såsen och avsluta med olivolja och svartpeppar.
Om du vill minska eller öka antal portioner gå in på:
http://www.recept.nu/1.36524/markus_aujalay/ortpasta_med_chanmpinjoner_och_pinjenotter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar