(10 port)
2 kg orensad, pinfärsk strömming
salt
rågmjöl
smör och olja till stekning
enris
Fyllning
150 g rökt lax
2 dl Crème Fraîche
hackad dill
Rensa och filéa strömmingen. Finhacka eller kör laxen i en mixer. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Salta strömmingen och lägg ihop dem med fyllning emellan. Vänd flundrorna i rågmjöl och stek dem i olja och smör. Lägg dem på enrisbädd och värm dem strax före serveringen.
Laxsås
7 dl fiskbuljong av tärning
150 g rökt lax
2 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
hackad dill
Reducera fiskbuljongen till 5 deciliter. Hacka eller kör laxen i en mixer. Häll grädden i fiskbuljongen. Sätt till laxen och dillen. Smaka av med nymald vitpeppar och vitt vin.
Tillbehör
Ansa morötter och purjolök. Skärs i stavar. Kokas ytterst lite så att spänsten finns kvar vid serveringen.
Servering
Arrangera de heta enrisdoftande flundrorna, med nygräddade potatismosrullader och spänstiga grönsakerna på tallriken. Garnera med citroner i klyftor och vackra dillkvistar. Såsen serveras separat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar