2009-12-26

Filmjölkslimpa (Rumford)

(2 st)

11-12 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver (Rumford)
1 ½ tsk bikarbonat
1 dl russin (kan uteslutas!!!)
5 dl filmjölk
½ dl mörk sirap

Blanda rågsikt, salt bakpulver, bikarbonat och eventuellt russin i en skål. Tillsätt filmjölk och sirap och arbeta ihop allt till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den helt lätt så den blir jämn och fin. Dela degen i två lika stora bitar och forma dem till limpor. Lägg limporna i smorda 1 ½ l bak­formar. Grädda limporna – utan jäsning – i 175°C ugnsvärme i ca 1 timme.
Pensla dem med vatten och rulla in dem i bakdukar och låt svalna.
Lägg dem i plastpåse och låt vila en dag innan du skär dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar