(45-50 st)
50 g jäst
2 dl kall mjölk
2 st ägg
12 dl vetemjöl
3 hg smör
1 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 hg smör
1 ½ dl socker
¾ dl mjöl
ägg till pensling
Rör samman fyllningen och ställ den svalt.
Smula ned jästen i mjölken och rör i äggen i en egen bytta.
Blanda smör, hälften av mjölet, socker, salt och bakpulver i assistenten, häll därefter i jästblandningen och resten av mjölet (ska vara ganska hårt). Rulla runda bullar och lägg dessa i formar. Jäs i 1,5 - 3 timmar. Lägg därefter i ca 1 tsk fyllning på varje bulle (använd två teskedar). Pensla med ägg. Grädda i 7-9 minuter i 225°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar