(12 st stora)
125 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl blåbär
Värm smöret , slå i mjölken och låt kallna. Vispa ägg och socker poröst. Slå mjölkblandningen över. Blanda de torra ingredienserna och rör i dessa snabbt. Låt smeten stå i kylskåp i 1-2 dygn. Fördela smeten i två muffinsplåtar eller i stora muffinsformar och lägg blåbären ovanpå. Grädda i 190° i 20-25 minuter. Lite kladdigt då blåbären vid gräddningen samlas i botten. Ett bättre alternativ kan vara att blanda bären i smeten, även om allt då blir blåbärsfärgat.
2009-12-26
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar