2009-12-24

Mascarpone med digestive och maräng, Marcus Sellberg

8 st digestive kex
1 st äggula
1/2 dl vipgrädde
250 g Mascarpone ost
1 tsk vailjsocker
2-3 msk socker
1-2 msk pressad ciron

40 g jordgubbar (helst färska)
40 blåbär alt björnbär
Maräng
4 st äggvitor
2 msk socker

Smula kexen i ganska stora bitar. Vispa ihop äggula och vispgrädde kraftigt. Tillsätt osten, rör ner den. Tillsätt därefter citronsafen socker och vaniljsocker, rör ner.

Vispa äggvitor och socker till marängen - vispa kraftigt. Skiva jordgubbarna och blanda med blåbären/björnbären.

Lägg digestivesmulorna i botten på en portionsform som är ungssäker, lägg i önskad mängd bär. Häll på mascaronesmeten så den täcker bären. Spritsa sedan marängen snyggt över så det täcker mascaronesmeten.

Grädda i ugn på 275°C tills marängen fått en fin gyllenbrun färg.

Servera - "en enkel och mycket god desert" skriver Marcus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar