2009-12-26

Maskrosvin, 2 olika recept

Maskrosvin 1
3 dl maskrosblommor (inget grönt)
4l vatten, kokt kallt
2 st apelsiner (skalade och skivade)
2 st citroner (skalade och skivade)
2 kg farin- eller strösocker
½ pkt jäst

Allt blandas och får stå i 48 timmar, silas och tappas upp på flaskor. Korka flaskorna och låt stå i minst 6 veckor.

Maskrosvin 2
3 l maskrosblommor
4 l vatten, kokt kallt
3 st citroner
1,7 kg socker

Blandas och får stå i 12 timmar. Sila och ta bort kärnorna. Citronen får vara kvar.
Får stå 2–3 veckor. Kolla efter en vecka att citronen ej möglar (ta i så fall bort den och skumma väl).
Efter 3 veckor sila, tappa på flaskor, korka och låt stå i minst 6 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar