Vet inte var jag hittat det här receptet men morotskaka är ju gott.
(10-12 bitar)
4 dl rivna morötter (2-3 st / ca 200g)
150 g margarin/smör
3 ägg
2 ½ dl socker
rivet skal av ½ citron/apelsin
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Topping
150 g naturell färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av ½ citron/apelsin
Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i matfett, citronskal och mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet. Vänd i de rivna morötterna.
Häll smeten i en smord och bröad rund form, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm Ф.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C ca 35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler och får kallna.
Rör färskosten smidig med flor- och vaniljsocker, citron/apelsinskal och -saft. Bred toppingen över morotskakan.
2009-12-20
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar