2009-12-24

Jennys Jättegoda Korvstroganoff

1 st gul lök
½ ring falukorv
2 klyftor vitlök
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
4 msk ketchup
> 2 krm dragon
½ krm vit- eller svartpeppar
1 dl grädde / gräddfil
2 msk klippt persilja

Skala och skiva löken tunt. Skär korven i strimlor. Bryn margarinet och stek lök och vitlök på svag värme så den får lite färg. Tag upp den. Bryn korven. Dra stekpannan åt sidan, strö över mjölet och rör om. Häll på vattnet och rör om. Tillsätt lök, ketchup och kryddor. Låt koka ca 5 minuter och rör under tiden. Dra pannan åt sidan och rör i grädden/gräddfilen. Koka inte mer! Strö över persilja vid serveringen.
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar