2009-12-25

Vallonbullar

(45-50 st)

50 g jäst
2 dl kall mjölk
2 st ägg
12 dl vetemjöl
3 hg smör
1 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 hg smör
1 ½ dl socker
¾ dl mjöl

ägg till pensling

Rör samman fyllningen och ställ den svalt.
Smula ned jästen i mjölken och rör i äggen i en egen bytta.
Blanda smör, hälften av mjölet, socker, salt och bakpulver i assistenten, häll därefter i jästblandningen och resten av mjölet (ska vara ganska hårt). Rulla runda bullar och lägg dessa i formar. Jäs i 1,5 - 3 timmar. Lägg där­efter i ca 1 tsk fyllning på varje bulle (använd två teskedar). Pensla med ägg. Grädda i 7-9 minuter i 225°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar