2009-12-24

Paj med krabba och fetaost

(Gittans, något modifierad)
175 g fetaost
250 g Kesella (1 burk)
3 stjälkar selleri
200g krabbmixpinnar
1 dl hackad dill
svartpeppar, salt och eventuellt 1-2 tsk oregano

Pajdeg med graham
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl

Blanda degen och lägg kallt. Klä en form med pajdeg (spara deg till lock!) och grädda i 200° tills den fått fin färg.

Mosa fetaost och Kesella, eventuellt till­sammans med ett ägg. Skär selleri (+300 g fänkål, om ni gillar det) i mindre bitar, förväll och låt rinna av. Dela krabbmixpinnarna i mindre bitar. Blanda ”ostmoset”, krabbmix­bitarna, sellerin och dillen. Smaka av med peppar, eventuellt oregano och salt.

Fyll pajbottnen med blandningen. Gör ett lock av resten av pajdegen och lägg ovanpå. Grädda i ca 30 minuter i 200°. Servera med tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar