2009-12-26

Blåbärsmuffins

(12 st stora)

125 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl blåbär

Värm smöret , slå i mjölken och låt kallna. Vispa ägg och socker poröst. Slå mjölk­blandningen över. Blanda de torra ingredien­serna och rör i dessa snabbt. Låt smeten stå i kylskåp i 1-2 dygn. Fördela smeten i två muffinsplåtar eller i stora muffinsformar och lägg blåbären ovanpå. Grädda i 190° i 20-25 minuter. Lite kladdigt då blåbären vid grädd­ningen samlas i botten. Ett bättre alternativ kan vara att blanda bären i smeten, även om allt då blir blåbärsfärgat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar