2009-12-26

Krusbärslikör 2003

ca 1 ½ liter
1 kg krusbär
600 g socker
1 l Kronvodka eller dylikt (40%)

Varva bär och socker i en 2-liters glasburk med tätt lock. Häll ner brännvinet längs med burkkanten. Sätt på locket och vänd burken upp och ner. Sätt burken mörkt och svalt.
Vänd burken varje dag i början, sedan några gånger per vecka tills sockret smält.
Glöm (göm) burken tills det gått 5-6 månader. Sila upp på (vackra) flaskor. Blir bara bättre efter ytterliggare ett år.

1 kommentar:

  1. Nu har jag provat att göra "din" krusbärslikör! Spännande!
    15 augusti förra året plockade jag bären. Idag ska vi sila ur och hälla upp i en vacker flaska!
    Tack för ditt recept!
    Nu återstår bara provsmakningen!!

    / Marianne

    SvaraRadera