350-500g kycklingfilé skuren i bitar
1 st ovispad äggvita
1 tsk maizena mjöl
2 ½ dl cashewnötter
2 ½ dl matolja
¼ tsk mald ingefära eller 2 skivor färsk
1 st purjolök
1 msk torrt vitt vin
1 msk socker
3 msk soja
3 tsk maizena
Blanda äggvita, maizena och kyckling. Värm oljan till 175° och fräs nötterna guldbruna, ta upp och låt rinna av. Blanda vin, socker, soja och maizena.
Fräs kyckling och purjolök, tillsätt ingefära, vinblandningen, nötter. Blanda väl. Servera omedelbart med exempelvis ris.
1 st ovispad äggvita
1 tsk maizena mjöl
2 ½ dl cashewnötter
2 ½ dl matolja
¼ tsk mald ingefära eller 2 skivor färsk
1 st purjolök
1 msk torrt vitt vin
1 msk socker
3 msk soja
3 tsk maizena
Blanda äggvita, maizena och kyckling. Värm oljan till 175° och fräs nötterna guldbruna, ta upp och låt rinna av. Blanda vin, socker, soja och maizena.
Fräs kyckling och purjolök, tillsätt ingefära, vinblandningen, nötter. Blanda väl. Servera omedelbart med exempelvis ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar