2009-12-25

Dijonkotletter med lingon

Det här bjöd Bengt och jag hela styrkan på Af Strängnäs på en gång. Ja självklart multiplicerade vi receptet några gånger.

(4 port)

4 st stora fläskkotletter

Marinad
1 ½ msk osötad senap
4-5 st krossade enbär
4 msk lingonsylt
½ msk smör/margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Sås
2 dl köttbuljong + marinaden
1 dl Crème Fraîche
1 dl finhackad persilja

Marinera kotletterna i minst en timme. Skrapa bort det mesta av marinaden (SPARA den) och stek kotletterna 2 minuter på varje sida. Krydda dem under stekningen med salt och peppar. Häll tillbaka marinaden på kotletterna och sänk värmen. Efterstek i 3 minuter under lock. Ta upp kotletterna och håll dem varma. Häll buljongen i stekpannan och koka ett par minuter tillsammans med marinaden som finns kvar i pannan. Sila över i en kastrull, sätt till Crème Fraîche och koka upp. Smaka av med eventuellt mer senap och kanske lingon­sylt. Lägg i persiljan och häll den heta såsen över kotletterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar