2009-12-24

Foccacia, Marcus Selberg

Kjell fick en kockkniv "Vinga" http://www.vingaofsweden.eu/sortiment_knivar2_k.html och en "skärbräda designad av Kjell Engman med dubbelfunktion och bärhandtag" i julklapp av sitt företag. Recept för en hel måltid låg i förpackningen. Bland annat detta bröd... ska skriva in alla bara för att de borde vara bra recept, eller???

1 1/4 jäst
1/2 msk salt
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 1/2 dl gröna hackade oliver (går säkert med svarta också)
4 st soltorkade tomater
100 g vetemjöl special
1 msk flingsalt

Värm vatten och olivolja till 37°C. Rör ut detta med jästen i en bunke så jästen löser sig.
Hacka oliver och tomater fint, lägg ner oliver, tomater och salt i degvätska. Tillsätt mjölet under omrörning. Kör degen så den blir elastisk och smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek med handduk över. Ta ur den ur bunken och knåda den smidig igen. Forma den rund och lägg den på en plåt. Ta pekfingret och gör 8-10 hål, ringla över en msk olivolja och strö över flingsalt.
Gräda i ugnen i 30 minuter på 200°C.
Perfekt på utflykten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar