2009-12-25

Pecanbullar

(15-20 st)

5 ½+½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 st vispat ägg
2 ½ dl kaffegrädde
1 tsk salt
50 + 50 g smör
2 dl farinsocker
2 tsk kanel
2 ½ dl hackade pecan nötter
eventuellt russin

Vispa ner grädden i det vispade ägget. Sikta 5 ½ dl mjöl, bakpulver, socker och salt. Rör 50 g smör tills det är mjukt. Tillsätt mjöl­blandningen alternerande med smöret i tredjedelar.
Kavla ut degen på mjölad yta. Bred på det återstående smöret och strö över farinsocker, kanel och pecan nötterna. Rulla ihop degen hårt. Skär i 15-20 bitar och lägg dem på bak­plåtspapper med ca 6 mm mellanrum. Baka i ugnen i 180° i 20-25 minuter.
Godast kalla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar