2009-12-25

Lillys Sockerkringlor

50 g jäst
3 dl mjölk
100 g Kesella Gourmet
2 st äggulor
3 msk socker
1 krm salt
100 g smör/margarin (rumsvarmt)
1 krm hjorthornssalt
ca 11 dl vetemjöl

Smula sönder jästen. Värm mjölk och Kesella och häll över jästen, rör om. Tillsätt äg­gulor, socker, salt och matfett ”klickvis”. Blanda i vetemjölet, blandat med hjort­horns­saltet och arbeta till en smidig deg.

Tag upp degen på mjölat bakbord och rulla till en längd, som sedan delas i mindre bitar. Dessa rullas till smala stänger och formas till kringlor. Lägg dessa på lägg dem på bakplåts­papper och jäs till dubbel storlek (ca 30 minuter).

Grädda i 200° - 225° i 7-8 minuter tills de fått en ljus gyllene färg.

Penslas vid servering med smör alt mjölk och doppas i socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar