50 g jäst
3 dl mjölk
100 g Kesella Gourmet
2 st äggulor
3 msk socker
1 krm salt
100 g smör/margarin (rumsvarmt)
1 krm hjorthornssalt
ca 11 dl vetemjöl
Smula sönder jästen. Värm mjölk och Kesella och häll över jästen, rör om. Tillsätt äggulor, socker, salt och matfett ”klickvis”. Blanda i vetemjölet, blandat med hjorthornssaltet och arbeta till en smidig deg.
Tag upp degen på mjölat bakbord och rulla till en längd, som sedan delas i mindre bitar. Dessa rullas till smala stänger och formas till kringlor. Lägg dessa på lägg dem på bakplåtspapper och jäs till dubbel storlek (ca 30 minuter).
Grädda i 200° - 225° i 7-8 minuter tills de fått en ljus gyllene färg.
Penslas vid servering med smör alt mjölk och doppas i socker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar