2009-12-25

Tandoorikyckling

(4 port)

1 st kyckling ca 1,2 kg
3 dl yoghurt
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
6 klyftor pressad eller finhackad vitlök
3 msk riven färsk ingefära
1 st medelstor finhackad gul lök
1 tsk gurkmeja
½ tsk mald kardemumma
½ tsk kajennpeppar
0,5 g saffran
1 msk paprikapulver
2 msk olivolja

Stycka kycklingen och drag av skinnet. Blanda samman alla ingredienser utom yog­hurt. Gnid in kycklingen med kryddbland­ningen. Häll över yoghurten och låt marinera minst 1 timme. Kan stå över natten i kylskåp. Stek sedan kycklingbitarna i en panna på spisen. Tänk på att alltid ha en inner­temperatur på 70°.
Servera med sallad och bröd. Kan också serveras med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar