(35 st)
50 g jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
250 g (1 burk) Kesella Gourmet
1 ½ dl socker
½ tsk salt
100 g smör/margarin
2 påsar saffran
ca 17 dl vetemjöl
Fyllning
smör/margarin
riven mandelmassa
russin
ägg till pensling
Värm margarinet, slå sedan på mjölken och låt bli fingervarmt. Slå degvätskan över den smulade jästen i degbunken. Tillsätt salt, Kesella, saffran och vetemjöl. Jäs i 40 minuter i bunken.
Ta upp degen och knåda den. Dela i två delar. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär i bitar som läggs i formar. Jäs igen under bakduk i ca 40 minuter.
Grädda i 250° i 5-8 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar