2009-12-24

Kycklingpaj, lättare (ej smakat)

(4 port)

Pajdeg
50 g margarin
2 tsk bakpulver
1 ½ dl filmjölk (gärna lättfil)
4 dl vetemjöl

Arbeta samman ingredienserna och tryck ut det i en pajform och förgrädda i 225° i 8 minuter.

Fyllning
1 grillad kyckling
1 st purjolök
1 burk champinjoner (400g)
2 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré eller chilisås
1 tsk salt
svartpeppar
ca 2 dl riven ost

Bena ur och dela kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken och låt champinjonerna rinna av. Bryn purjolök och svamp. Strö över mjölet och späd med grädden och låt småkoka i cirka 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och kycklingbitarna. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet, strö över osten och grädda i ugn i 225° i cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar