2009-12-25

Kycklingburgare

(6 pers)

800 g kycklingfärs
3 st salladslök
9 klyftor vitlök
1 kruka korenader/persilja
1 msk sweet chilisås
2 msk soya
1 lime
6 hamburgerbröd
6 msk majonäs
Sallad
tomat
rödlök
mango chutney
mango
mynta
grekisk yoghurt

Burgare
Skiva det gröna på salladslöken i tunna skivor, hacka vitlök, chili och koriander fint och vänd samman med färsen.Smaksätt färsen med sweet chilisås, soja, skal och saft från hela limen, svartpeppar och flingsalt.Forma färsen till 6 stora burgare, gnid in dem med olivolja och flingsalt och grilla dem på bägge sidor. Grilla bröden och bred lite majonnäs på insidan av dem.Lägg på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgare. Servera med mangodipp.

Mangodipp
Skala mangon och tärna den fint. Finhacka myntan och blanda samman samtliga ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar