2009-12-24

Köttfärspirog, Rositas (ej smakat)

Lena och Anna har sagt denna är jättegod.

(4 port)
1 pkt djupfryst smördeg
1 st äggvita

Fyllning
400 g blandfärs
1 st finhackad gul lök
4 msk finhackad ättiksgurka
3 msk finhackad dill
1 st ägg
½-1 krm riven muskot
1 tsk salt
1 st delikatessost (ex Samos99 paprika)

Pensling
1 st äggula
kummin

Blanda ingredienserna till fyllningen väl.

Tina smördegsplattorna och lägg dem i en rad, långsida mot långsida, med skarvarna lite omlott. Pensla mellan skarvarna med äggvita. Kavla ut degen till en avlång kaka ca 30 x 40 cm och lägg den utkavlade degen på mord plåt. Bred ut fyllningen på den ena halvan av degen, lämna kanten fri. Skär osten i bitar och fördela den jämnt över fyllningen. Pensla kanten med äggvita och vik över den ofyllda delen av degen. Tryck till kanten väl med gaffel. Pensla pirogen med uppvispad äggula, strö över kummin.

Grädda i 200° 30-40 minuter. Servera pirogen genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar