En del recept bara måste jag spara och prova senare - om ni provar... tala om hur den smakar.
200 g hasselnötter
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 st ägg
2 dl socker
Fyllning
500 g rabarber
½ dl socker
2 dl crème fraîche (står lätt i receptet - men går väl lika bra vilket som)
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk färskriven ingefära
Garnering
Citronmeliss eller myntablad
Mal nötterna och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner den malda nötblandningen. Häll smeten i en lätt smord rund form med nedsänkt botten ca 26 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp på galler och får kallna.
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull och tillsätt sockret. Låt puttra på svag värme utan lock tills rabarbern mjuknat. Låt kallna.
Smaksätt lätt crème fraîche med flor- och vaniljsockret. Tillsätt ingefäran. Bred ingefärskrämen i den kalla kakan. Fördela rabarberkompotten över. Garnera tårtan med blad av citronmeliss eller mynta.
2009-12-20
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar