(5 pers)
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 pkt saffran
1 nypa timjan
olivolja till fräsning
10 st ostron
2 dl vitt vin
8 dl grädde
persilja att hacka
3 dl fiskfond
Gör rent ostronen och öppna dem. Lägg mollusken i en finpipig sil med en bunke under för att samla upp spadet.
Hacka lök och vitlök, fräs det plus skalen i olivolja, lägg i saffran och timjan. Häll på vitt vin, lägg på lock och koka upp. Låt koka i en minut.
Sila av skalen och häll på spadet från ostronen, fiskfonden och grädden. Koka i fem minuter.
Red av med beurre manié (hälften rumsvarmt smör och hälften mjöl) till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.
Mixa, servera ostronen på heta sopptallrikar och häll på soppan.
Strö över hackad persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar