Marängbotten
4 äggvitor vispas hårt
2 ½ dl socker rörs ner med
4 dl Vårgårdaris (puffat ris)
Gräddas i långpanna ca 45 min, långt ner i ugnen i 150°. Låt kallna. Gör ytterligare en botten om du vill göra en stor tårta. Skär annars botten i två delar. Receptet på krämerna nedan avser stor tårta.
Tårtfyllning - Kräm 1
1 dl mjölk
1 ¼ dl socker
50 gr smör
50 gr cocosfett
Värm så att ingredienserna smälter.
Tårtfyllning - Kräm 2
100 gr mörk blockchoklad
225 gr smör
2 äggulor
Smält smöret, rör därefter i blockchokladen. Rör i äggulorna när det svalnat lite.
Låt krämerna svalna och häll därefter kräm 2 över kräm 1 i en vispskål. Ställ i kylen till det nästan är stelt (3–7 timmar) och vispa därefter med elvisp till en beige, fluffig kräm. Håll koll på vad som händer i kylen för om massan stelnar är det hopplöst att få rätt konsistens.
Garnera med 3-5 dl grädde samt bär, frukt, kakao, eller något annat gott för öga och smak. Ät, njut & må så gôtt.
2009-12-20
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar