Ann-Christines, syster recept. Ann-Christine var en av mina kollegor i Strängnäs,
(4 pers) ca 1,3 liter
1 st schalottenlök
1 ½ dl finhackade trattkantareller (eller konserverad svamp)
1-2 tsk smör
2 msk vetemjöl
7 dl kraftig ox- eller älgbuljong (ev grönsaksbuljong)
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl Crème Fraîche
½ msk soja
3 st krossade rosépepparkorn
3 msk madeira eller sherry
Hacka löken, fräs med svamp. Strö över mjölet. Späd med buljong och låt koka på svag värme ca 10 minuter.
Tillsätt grädde, mjölk, Crème Fraîche och rosépepparn.
Koka 5-10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Häll till sist i madeiran/sherryn.
2009-12-23
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar