2009-12-23

Rabarberpannacotta med ingefära

(6 portioner)
6 st gelatinblad
300 g rabarber
2 dl vatten
1 dl socker
2 ½ dl mellangrädde
½ - 1 dl färskriven ingefära
1 dl drickfärdig jordgubbssaft

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten cirka tio minuter.
Skölj och skär rabarbern i smala strimlor. Koka upp vattnet med socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka under lock cirka fem minuter.
Ta upp cirka ¼ av rabarbern och spara till garnering. Mixa resten av rabarbern med sockerlagen och tillsätt grädden. Låt koka upp.
Ta upp fem av gelatinbladen och låt dem smälta i den varma rabarbergrädden. Smaka av med ingefära och häll upp blandningen i sex glas/koppar. Låt stå kallt cirka en timme.
Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och smält det sjätte gelantinbladet i saften Låt kallna tills det blir trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt ytterligare en till två timmar.
Garnera pannakottan med de sparade rabarberstrimlorna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar