2009-12-23

Irenes Petits-chouxer och Eclair bakelser

Blir ca 18 st

en nypa salt
3 dl vatten
100 g smält margarin
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

Låt smält margarin, nypa salt och vatten koka upp. Rör i vetemjölet. Sjud under kraftig omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Rör i någon minut. Klicka med hjälp av 2 skedar ut 18 petits-chouxer på ett bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 200 och grädda i ytterligare 15 minuter. Öppna inte ugnsluckan den första kvarten. Skär ett litet hål i varje bakelse så att luften pyser ut. Ställ in dem i den varma ugnen, med luckan på glänt. Låt dem stå där i några minuter. Låt dem svalna på galler.

Vaniljkräm
7 ½ dl mjölk
50g smält smör
6 msk socker
6 msk vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
3 ägg

Koka 6, 5 dl mjölk. Blanda ihop smält smör, 1 dl mjölk, socker, vetemjöl, vanilj och ägg. Vispa noga så det inte uppstår klumpar. När mjölken kokat ihop tillsätt successivt massan och rör med vispen i ca 3 min, tills massan blivit tjock. Låt krämen kalna och fyll i petits-chouxer.

Chockladmassa
50 g smör
6 msk socker
2 msk kakao
½ dl mjölk

Blanda alltsammans och koka på svag värme tills massan blivit tjock, häll över petits-chouxerna så har du Eclair bakelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar