2009-12-23

Aubergine med tomat och yoghurt (Badal jaam)

800 g aubergine
400 g konserverade tomater
6 dl naturell yoghurt
1 st skivad gul lök
9 klyftor finhackad vitlök
2-3 cm färsk finhackad ingefära
1 tsk kajennpeppar (jag minskar lite)
2 msk citron
ca 1 dl färska korianderblad
salt och olivolja

Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter över natten. Skär auberginen i 2 cm tjocka skivor, strö på salt och låt ligga i ca 30 minuter. Fräs lök i lite olja och tillsätt 2/3 av vitlöken, tomaterna, ingefäran och kajennpeppar. Koka ihop. Torka aubergineskivorna torra och stek dem i olja tills de är brynta på båda sidor. Lägg dem sedan i ugnsfast form. Mixa tomatröran och bred den över aubergineskivorna täck över med folie och kör i 175° i ca 15 minuter.
Blanda den sparade vitlöken, finhackade koriandern och citronsaften i den avrunna yoghurten. Bred yoghurten över rätten innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar