2009-12-20

Agdas Kryddkaka

24 bitar blir det av mammas kryddkaka

3 ägg
5 dl florsocker (med chokladsmak)
100g margarin
3 dl lingonsylt
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 dl filmjölk
matfett och ströbröd/mannagryn till formen

Glasyr
2 dl florsocker (med chokladsmak)
½ dl vatten
2 msk olja
garnering
pärlsocker (eventuellt dekorations-)

Smöra och bröa en form (20x30 cm).
Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt det smälta avsvalnade margarinet och lingonsylten.
Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör ner filmjölken.
Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 30 minuter.
Låt kallna i formen. Stjälp ut kakan. Blanda ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Garnera med pärlsockret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar