Marängbotten
150 g skållad och mald sötmandel
100 g strösocker (drygt 1 dl)
4 st äggvitor
Blanda ihop mandel och strösocker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda med mandeln och sockret.
Hälls i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Grädda i 200°C, mitt i ugnen, i cirka 15-20 minuter.
Smörkräm
4 äggulor
1 dl kaffegrädde
100 g strösocker
100 g margarin
1 tsk vanillinsocker
Sjud äggulor, kaffegrädde och socker. Låt svalna. Blanda i 100 g smält margarin som fått svalna och som smaksatts med vanillinsockret.
Garnering
2 dl vispgrädde
Bred smörkrämen över marängbotten och garnera med den vispade grädden.
2009-12-20
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar