2009-12-20

Eva Nybergs Malajtårta

Marängbotten
150 g skållad och mald sötmandel
100 g strösocker (drygt 1 dl)
4 st äggvitor

Blanda ihop mandel och strösocker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda med mandeln och sockret.
Hälls i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Grädda i 200°C, mitt i ugnen, i cirka 15-20 minuter.

Smörkräm
4 äggulor
1 dl kaffegrädde
100 g strösocker
100 g margarin
1 tsk vanillinsocker

Sjud äggulor, kaffegrädde och socker. Låt svalna. Blanda i 100 g smält margarin som fått svalna och som smaksatts med vanillinsockret.

Garnering
2 dl vispgrädde

Bred smörkrämen över marängbotten och garnera med den vispade grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar