Hittade det här receptet via google men vet inte var...
2,5dl risgryn
5 dl vatten
9dl mjölk (standard)
1 tsk salt
2 kanelstänger
Sätt på ugnen 175 grader. Gallret sätter du på nedersta valsen så att grötkastrullen får plats.
Koka gryn i vatten på svag värme under lock i ca 10 minuter.
Slå på mjölk och höj värmen på spisplattan till max och koka uppmjölken.
Lägg i kanelstängerna innan det börjar koka.
Rör om, på med locket och in med hela kastrullen i ugnen i ca 35 minuter. Rör inte - gröten sköter sig själv.
Ta ut kastrullen ur ugnen och rör om och ser hur gröten ser ut… är den färdig, kanske lite torr och behöver mer mjölk eller fortfarande lite för vätskig och behöver 5 minuter till i ugnen?
Tänk på att använda en kastrull som tål ugnsvärme.. alltså inte en med handtag som kan smälta.. och använd grytlapparna när du plockar ur den ur ugnen och lyfter på locket – lätt att glömma!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar