(50-60 st) Underbara att servera med smör och en god ost.
3 dl socker
4 dl sirap eller 2 dl sirap, 1 dl råsocker, 1 dl farinsocker
150 g margarin eller smör
1 msk kanel
1 msk ingefära (eller kryddnejlikor)
2 ägg och 2 äggulor alternativt 6 äggulor
1 dl mjölk
2 tsk bikarbonat
2 tsk hjorthornssalt
1,9 l (ca 1,1 kg) vetemjöl (byt ut några dl mot dinkelflingor)
Koka upp socker och sirap och häll det hett över fett och kryddor. Vispa upp ägg och gulor med mjölken och rör ner det i den varma blandningen. Rör massan kall. Blanda sedan i bikarbonat och hjorthornssalt utrört i en matsked vatten. Arbeta in lite mjöl i sänder. Låt degen vila övertäckt minst ett dygn.
Rulla ut degen till stora runda bullar. Lägg dem på smorda plåtar och platta till dem. (Tryck eventuellt ner en skalad mandel i varje kaka).Grädda i mitten av ugnen ca 10 min i 200°C.
2009-12-20
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar