2009-12-23

Marshmallows

(ca 80 stycken)

21 gelatinblad
5 ¾ dl socker
1 ¾ dl vatten
½ dl honung
4 äggvitor (150 g)
(ev 2 tsk kanel ev rivet skal från 1 apelsin)
florsocker och maizenamjöl

Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten.
Låt sockret, vattnet och honungen koka i en kastrull till dess att temperaturen uppgår till 131 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristalli­sering av sockret.
Vispa äggvitorna hårt och häll den varma sockerlagen över äggvitorna under fortsatt kraftig vispning.
(Smaksätt smeten med kanelen och apelsin­skalet). Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Häll gelatinet i smeten under kraftig vispning.
Häll upp marshmallowsmeten i en plastad form och låt den stelna i kylen under några timmar. Skär kuber av den stelnade smeten och rulla dem i florsocker och maizenamjöl.
© Sveriges Television 2002

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar