2009-12-20

Fryst Crème Fraiche Tårta

Visst låter det gott?

2 äggvitor
1 ½ dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal samt saften av en liten citron
2 dl Crème Fraiche
4 st Digestivekex

Vispa äggvitor till hårt skum. Vispa grädden och blanda försiktigt med äggvitorna. Äg­gulorna läggs i en stor skål och blandas med socker, vaniljsocker, citronskal, saften av citronen. Slutligen blandas Crème Fraichen ner och allra sist vänds äggvite-grädden i.
Använd en 1 ½ liters form, gärna med löstagbar boten. Smula sönder Digestivekexen och täck boten av formen med hälften av smulorna och lägg i smeten. Strö över resten av smulorna. Täck formen med plastfolie och ställ in den i frysen. Efter fyra timmar är tårtan klar.
Bör tina en halvtimme innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar