Julen 2012 blev det fudge i stället för knäck... min favorit blev vaniljfudgen
4 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
alternativt
1/2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
alternativt
1/2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en
tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter. Koka upp och koka utan
lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°, ca
40 min. Rör i smeten ganska ofta.
Tillsätt vaniljsockret och eventuellt kakaopulver och häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 13x20 cm). Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar
Tillsätt vaniljsockret och eventuellt kakaopulver och häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 13x20 cm). Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar