Såg ett spännande recept på Financiers i Granngårdens tidning - tänkte att det går säkert att Googla fram detta men hittade i stället detta, som jag kallar för Recept 1, från "I mitt franska kök".
Tur jag rivit ut receptet - skrivit in det som Recept 2 (fast recept 1 verkar ju mycket lättare). Skulle tro att detta recept kanske kommer från boken "Den franske bagaren - surdeg mat kärlek" av Sébastien Boudet.
Recept 1
70 g smör
125 g strösocker
125 g malen mandel
20 g mjöl
2 tsk matcha-thé (kan givetvis uteslutas, det blir goda kakor ändå)
2 ägg
Smält smöret. Blanda socker, mandel, mjöl och matcha-thé. Tillsätt äggen och det smälta smöret.
Pytsa ut i något slags småformar och grädda i 180°C cirka 10 minuter, men passa dem noga.
Smält smöret. Blanda socker, mandel, mjöl och matcha-thé. Tillsätt äggen och det smälta smöret.
Pytsa ut i något slags småformar och grädda i 180 graders ugn i ca 10 min. Gräddningstiden beror förstås på ugnen och på formarna, så passa dem noga.
Recept 2
280 g florsocker
190 g mandelmjöl (eller malda skållade mandlar)
90 g vetemjöl
270 g äggvita (ca 9 stycken)
190 g smör
grovhackade nötter till garnering
Tur jag rivit ut receptet - skrivit in det som Recept 2 (fast recept 1 verkar ju mycket lättare). Skulle tro att detta recept kanske kommer från boken "Den franske bagaren - surdeg mat kärlek" av Sébastien Boudet.
Recept 1
70 g smör
125 g strösocker
125 g malen mandel
20 g mjöl
2 tsk matcha-thé (kan givetvis uteslutas, det blir goda kakor ändå)
2 ägg
Smält smöret. Blanda socker, mandel, mjöl och matcha-thé. Tillsätt äggen och det smälta smöret.
Pytsa ut i något slags småformar och grädda i 180°C cirka 10 minuter, men passa dem noga.
Smält smöret. Blanda socker, mandel, mjöl och matcha-thé. Tillsätt äggen och det smälta smöret.
Pytsa ut i något slags småformar och grädda i 180 graders ugn i ca 10 min. Gräddningstiden beror förstås på ugnen och på formarna, så passa dem noga.
Recept 2
280 g florsocker
190 g mandelmjöl (eller malda skållade mandlar)
90 g vetemjöl
270 g äggvita (ca 9 stycken)
190 g smör
grovhackade nötter till garnering
Sätt ugnen på 180°C. Sikta ner florsocker, mandelmjöl och vetemjöl i en bunke. Rör ner äggvitan i mjölblandningen tills du får en slät massa.
Smält smöret under konstant vispning till det har en gyllenbrun färg och en nötaktig doft. Häll ner det varma smöret, lite i taget, i mjölblandningen under omrörning.
Fördela smeten i 25 små kakformar nästan hela vägen upp till kanten och strö över några grovhackade nötter.
Grädda kakorna i cirka 12 minuter i ugnen.
Ta ut kakorna ur formarna och låt dem svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar