Gjorde nästan som det stod i Buffé 1 - 2012
1,5 kg fläskkarré i bit
2 bananlökar
3 morötter
1 tsk rosmarin
3 lagerblad
5-10 svartpepparkorn
2 msk honung
2 dl rött matlagningsvin
1 buljongtärning (höns)
5 dl vatten
Vitlökscrème
Blanda ihop:
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
Krydda fläskkarrén med 1 tsk salt och 2 krm peppar
Skala lök, morot i stora bitar och vitlök
Bryn köttet runt om i olivolja i en gryta som tål ugnsvärme lägg ner lök, morötter och vitlök och fräs ca 3 minuter.
Tillsätt kryddor, honung, vin, buljong och vatten
1,5 kg fläskkarré i bit
2 bananlökar
3 morötter
1 tsk rosmarin
3 lagerblad
5-10 svartpepparkorn
2 msk honung
2 dl rött matlagningsvin
1 buljongtärning (höns)
5 dl vatten
Vitlökscrème
Blanda ihop:
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
Krydda fläskkarrén med 1 tsk salt och 2 krm peppar
Skala lök, morot i stora bitar och vitlök
Bryn köttet runt om i olivolja i en gryta som tål ugnsvärme lägg ner lök, morötter och vitlök och fräs ca 3 minuter.
Tillsätt kryddor, honung, vin, buljong och vatten
Koka upp - lägg på ett lock och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme (innertemperatur 80-85°C)
Jättegott med kokt potatis man kunde mosa i skyn...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar