600 g kassler - benfri
2 gula lökar
1 krossad vitlök
1 grön paprika
1 röd paprika
100 g färsk gurka
3 tomater
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1,5 dl köttbuljong
Skala och skär löken i klyftor, paprikan i bitar och gurkan i skivor som delas i 4 bitar. Skålla tomaterna och ta av skinnet och skär dem i klyftor.
Bryn kasslern runt om i en stekgryta.
Lägg lök, vitlök, paprika och gurka runt kasslern och låt grönsakerna fräsa 5 minuter.
Krydda och späd med buljong och låt rätten sjuda under lock i ca 15 minuter (Lena brukar ta mera buljong så det blir mycket sky).
Lägg ned tomtklyftorna och låt sjuda ytterligare i 5 minuter.
Ta upp kasslern, skär den i skivor och lätt tillbaka i grytan.
Servera med potatis eller ris.
Receptet från Lena i Härnösand
2010-03-13
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar