2013-12-11

Tizianas Långpannebullar

Var och fikade på Café Gelateria Tiziana och köpte en "liten bit" till kaffet. Underbart gott!!
Ugnstemperatur 200-225 grader

150 g smält smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt
9-11 dl vetemjöl

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelfiaost

Gör degen som en vanlig vetedeg men mycket lösare (ska vara som en gröt säger Tiziana). Häll ut degen på bakplåtspapper i en långpanna.
Rör ihop fyllningen och klicka ut den på degen.
Tryck ned fyllningen i degen med fingret på ett jämnt  avstånd. Fyllningen ska "komma ner" i degen ordentligt.
Jäs i 30 minuter.
Pensla med ägg och pärlsocker och grädda i ugnens nedre del i 15 minuter. Grädda inte för länge - den ska var ganska ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar