Grundreceptet kommer från Hemköps tidning salt&peppar
250 g mandelmassa
1 msk mandelsmör utan salt (eller 50 g mixade nötter/mandlar)100 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1 tsk honung
3 stora ägg
1 tsk vaniljsocker (eller 1/2 tsk vaniljpulver o 1/2 tsk vaniljessens)
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 äpplen eller annan frukt
2 msk pärlsocker
1 dl florsocker och ca 1/2 msk vatten
Riv mandelmassan och blanda med mandelsmör, smör, strösocker, honung, ägg och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver.
Täck form 20x30 med bakplåtspapper. Häll i smeten. Skär äpplen i bitar med skalet på och tryck ner i smeten.
Grädda i 175°C i ca 50 minuter.
Låt svalna och ringla över florsocker.
Jättegott! God både som äppelkaka eller varm med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar